Jump to content

A+ Computers

Members
  • Content Count

    1,572
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    203

Posts posted by A+ Computers


  1. 2 hours ago, Ken said:

    hi @A+ Computers your comment had me worried, so checked on a client device, started a recovery using the software on device that did the backup (Server), and downloaded to temp folder. nothing special on broadband, normal VDSL. after 5 minutes over 2.5GB had downloaded. which means it is not excessively throttled.

    so either support do not know what they are talking about or they realised what you said was true and they have removed the throttle! (this was a 50GB file backup so was ideal comparison test) - I will let you know how long it took to complete, when completed.

    I just started another test restore after reading your comment. It is much faster now and I'm seeing speeds more in line with what I would expect to see. Within 5 minutes of the restore job starting, I'm already at over 600MB restored.


  2. 1 hour ago, PathfinderNetworks said:

    I resell iDrive as my backup solution. It's very affordable and I have a custom branded app for it.  They have a reseller option where you can have them brand the app to your business.  Uploads and downloads are very fast.  It can also do drive imaging in addition to file level backups.  Also supports server apps like SQL, Exchange, Hyper-V, and VMWare

    I'll look into it, thanks for the info. 

     

    As far as the restore goes, I'm now waiting for the last 500mb or so of data to restore. 3 days, 3 freaking days to restore 50gb!

    I haven't waited this long for a download since the days of porn on dialup....


  3. lol, I finally got a response from support:

    I hear you on this, but unfortunately it is also limited for us.

    Imagine if  30000+ users want to download all their data at once. That is why the bandwidth is limited.

    Thank you for understanding.

    Should you have any further questions or need assistance, we are here to help.

     

    Seriously AVAST? does your data center where the backups live not have any upload bandwidth? I can upload data at 10+mbps in the backup, why can't I download it that fast? Is your data center in an employee's basement hooked up to a old DSL line?

    I guess I'll be replying to one of the many emails I've gotten from Datto and see if they want to take the 2.5TB of backup business I currently pay you for. All they need to do to secure the sale at this point is be able to restore 50GB of data in less than 48 hours...

     

    also, almost at 30GB recovered now, ~28 hours later.....


  4. 50 minutes ago, SofTec Solutions said:

    That is not good at all.  Are you restoring from a client within the same company?  I think that is the recommended.  Restoring from the portal is very slow.

    yup, installed cc agent on a freshly re-imaged machine and started restoring the data backed up by another device. The 52GB pull is going much quicker. I'm almost at 800mb after only an hour....

     

    I did also check, and bandwidth throttling is disabled in the client by default, so this is as fast as AVAST can send us the data...


  5. Restoring 500mb of accounting data (quickbooks company files) on a 300/30mbps connection is now at over 2 hours and counting.

    This is being done on a freshly installed PC, so nothing to worry about with additional software causing the slowness.

     

    I am not looking forward to the other 50GB or so worth of data that needs to be restored later...

     

     

     


  6. 17 minutes ago, SofTec Solutions said:

    Hmm, this is interesting.  I thought we were getting "Backup failed" alerts, but we are getting "Backup overdue" alerts.

    This is interesting.  It makes the point that what you don't know, can hurt you.

    I must dig deeper.

    What I've done to track "completed" backups is to create a folder for each client account under a main "backups" folder in outlook and auto sort the completed alerts via inbox rules to the proper client folder. That way I can see every morning which clients backup didn't run just by glancing at the number of folders without a new message in them.

    It works well for me as we only have about 20 client backups I need to monitor.


  7. I have been unable to backup a server since last Wednesday when the client went over the backup limit and we attempted to clear out their OLB data (client moved a large group of files to a new location that then got backed up again). Every time we try to start the backup, we get an error that the username/pass does not exist. When trying to view the OLB landing page via the CC portal, it just says there was an error trying to redirect to the cloud backup URL. 

    I've had a case open since Wednesday May 6th, and I followed up on Friday May 8th. Both times I was told there is a known issue and that it should be fixed within the next 24 hours. It still does not work.

    Case # 10990132 and 10701931.

    I have not received any reply from support since Monday, even after sending follow up emails asking for status updates each day. This is causing me to look for alternatives to OLB, and with 2.5TB of OLB blocks sold, it is not in AVAST's best interest for me to find an alternative.


  8. There is something going on with the OLB back end right now. 

    I have been unable to backup a server since last Wednesday when the client went over the backup limit and we attempted to clear out their OLB data (client moved a large group of files to a new location that then got backed up again). Every time we try to start the backup, we get an error that the username/pass does not exist. When trying to view the OLb landing page via the CC portal, it just says there was an error trying to redirect to the cloud backup URL. 

    I've had a case open since Wednesday, and I followed up on Friday. Both times I was told there is a known issue and that it should be fixed within the next 24 hours. It still does not work.

    Case # 10990132 and 10701931.

     

    However, you may not be affected by the same bug I am at the moment. I have seen the behavior you describe and I've always been able to get the emails firing off again by simply clearing the cache and re authenticating the device.


  9. I've recently had a client who's backups just would not run and I couldn't figure out why. When I finally dug into the task scheduler log for the backup task, it showed an error that led me to change the task to run as system instead of a user account. Lo and behold, once switching the backup task to run as system, it runs on time every time and I can still start a backup from the portal.

     

    I'm left to wonder why, if it runs fine as system, why isn't this the default account it runs under, instead of user/admin accounts which could have the password change and make the backup task stop running.


  10. 9 hours ago, NigelB said:

    In addition on the Device screen, the section for Last Backup and Total Backup data is not updated.

    Anyone else having this issue?

    We are getting the alerts, but as you pointed out, the device page doesn't show any data for the last backup and the total backup data on the device page is way off.

    The total backed up data for at least one of our clients looks to have decreased, even though no changes to their backup have been made and no data was purged from the OLB servers


  11. I recently had a new client that we could not get OLB to work on their 2012 standard server. Every time we would try to configure the files and folder backup, it would error out with the following:

    Problem signature:
      Problem Event Name:    CLR20r3
      Problem Signature 01:    SStorage.exe
      Problem Signature 02:    7.4.1.866
      Problem Signature 03:    5c920942
      Problem Signature 04:    System.Data.SQLite
      Problem Signature 05:    1.0.104.0
      Problem Signature 06:    58530986
      Problem Signature 07:    f4
      Problem Signature 08:    1f7
      Problem Signature 09:    System.Data.SQLite.SQLite
      OS Version:    6.2.9200.2.0.0.272.7
      Locale ID:    1033
      Additional Information 1:    a181
      Additional Information 2:    a181b4304c6364bb9db69676d11422cb
      Additional Information 3:    0a96
      Additional Information 4:    0a96747e25099250685d27187bb3e75e

     

    After contacting support, the solution was to simply delete the sstorage.db file from c:\program data\avast business cloud backup\ and then reauthenticate the device.

     

    Just thought I'd leave this here for anyone else who runs into this problem in the future.


  12. So yea, I have a client who's backup is out of room and is unable to run. 

    When looking at the client dashboard, the backup section says the last successful backup was completed yesterday, even though the backup has been unable to run for a few weeks due to the space situation (client is not great at communicating). 

    When I drill down into the backup dashboard, it does show that the last backup was cancelled. In the world I want to live in, this means the backup failed to complete and should trigger an alert saying it failed.

    Can we get canceled backups to generate a failed backup alert when configured? It would be really nice.


  13. restore them from the cc agent on any machine under that customer's account. When opening the backup software, you can select a different device to access the backup data from using the drop down menu at the bottom of the login window.

    that way you can always restore a devices backed up data even if that device suffers a critical failure.

×
×
  • Create New...